Галерија

Од мали нозе се учат големите и важни работи!

Учиме за значењето на осигурувањето низ игра, асоцијации и убаво дружење

Финансискиот сектор е отпорен на шокови, заклучок од седницата на Комитетот за финансиска стабилност

Работна предновогодишна посета со студентите на катедрата за осигурување од охридскиот факултет и нивниот ментор проф.д-р Бојан Србиноски

Осигурување е секогаш актуелна тема

Целаковски: Финансиската едукација е алатка за поголема заштита на осигурениците

Доделување стипендии на студенти од ПМФ

АСО континуирано, во рамки на својата визија и мисија, воспоставува соработката со високообразовни и научни инстанци.

Календар – Ден на Осигурување (2022-2025)

АСО со обуки ќе ја гради и зајакнува финансиската едукација на средношколци – математичари

КОНКУРС за ученици од основно и средно образование по повод Денот на осигурување ‒ 1 ноември, 2023 година

Во рамки на активно одбележување на „Мај – месецот на финансиска писменост“,2023 во посета на АСО беа студентите на II и III година на Универзитет „Американ Колеџ Скопје – УАКС“

„Глобалната недела на парите 2023“ за активностите што АСО ги превзема во областа на финансиската писменост како и зајакнување на вклученоста на граѓаните во финансиските процеси, во утринската програма на МТВ 1, на 20 март гостуваше Ратка Целаковски

Стари примероци на договори за осигурување, што биле издавани на територија на Македонија

АСО едукативна игра-„Помалку ризик, повеќе забава”

ПРВА СЕДНИЦА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА ОСИГУРИТЕЛНО-БРОКЕРСКИТЕ ДРУШТВА ВО 2023 ГОДИНА

Интервју за Економија и бизнис: Осигурувањето е дејност – бедем за благосостојбата на целото општество и нејзин основен постулат е принципот на солидарност

ТВ гостување на Утринската програма на МТВ 1: Ратка Целаковски говореше за значењето на претставките како инструмент со кој АСО им помага на осигурениците.

Општествена одговорност на АСО-учество во хуманитарен настан, 2022

Во најава на „Глобалната недела на пари“ година, а со цел подигнување на јавната свест кај граѓанството за придобивките од осигурувањето, презентирани активностите на МТВ 1, со кои АСО ја поддржува глобалната кампања, 2021 година.

Континуирана едукација за подигнување на нивото на финансиската писменост е врвен приоритет на долгорочната агенда на АСО. Он-лајн предавање со цел едукација на учениците кои членуваат во финансиската секција на СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“, предводена од проф. Билјана Ниновска

АСО во континуитет со активности за едукација и зголемување на јавната свест за улогата и значењето на регулаторот на пазарот на осигурување

На актуелни теми, предизвици и трендови во осигурувањето за ТВ магазинот “Приказна ” проф.д-р Крсте Шајноски, претседател на Советот на експерти на АСО и претставници на осигурителната индустрија

Гостување на Крсте Шајноски, претседател на Совет на експерти на АСО, во “Економски магазин” на Тв Алсат-М на актуелни теми од осигурувањето

Посета на ООУ Киро Глигоров, Скопје, ноември, 2022

Национален ден на осигурување, 2022

Зошто е важно осигурувањето и што треба да знаат граѓаните кога купуваат осигурителна полиса?

Посета на ООУ Вера Циривири -Трена, Скопје, ноември, 2022

Денови на финасиската писменост, 23-25 ноември, 2022 година

Календар на Национален Ден на осигурувањето – 1 ноември

КОНКУРС за ученици од основно и средно образование по повод Денот на осигурување ‒ 1 ноември, 2022 година

Финансиските регулатори ги претставија „Компетенциите за финансиска писменост“ пред приватниот, граѓанскиот сектор и претставниците на ИНФЕ (ОЕЦД)

ОСИГУРЕНИЦИ НАПЛАТИЈА 16 МИЛИОНИ ЕВРА, БРОЈОТ НА ИСПЛАТЕНИ ШТЕТИ ПОРАСНА 30%

Животот го осигурале над 260.000 граѓани, вложиле над 2 милијарди денари

Доделени пофалници на ученици од финансиката секција при СЕПУГС Васил Антевски Дрен

Глобална недела на пари 2022

Национален ден на осигурување, 2021

Глобална недела на пари 2021

Глобална недена на пари 2018

Глобална недена на пари 2017

Глобална недена на пари 2016

Глобална недела на пари 2015

Mерење на нивото на финансиска писменост кај возрасното население во државата

Денови на финансиска писменост 2018

Наградени по конкурс за деца и млади по повод Cветскиот ден на штедењето – 31 октомври – 2017

Наградени по конкурс за деца и млади по повод Светскиот ден на штедење 2016

Facebook
LinkedIn
Instagram