(: Page 3)
СЕ ОДРЖА ЕВРОПСКИОТ КВИЗ НА ПАРИ

СЕ ОДРЖА ЕВРОПСКИОТ КВИЗ НА ПАРИ

Европскиот квиз на пари е манифестација што се организира секоја година за време на Европската недела на пари. Минатата година  привлече повеќе од 100.000 студенти од 28 европски земји а

Започна проектот за финансиска едукација на населението

Во периодот од 3-5 април, 2019 година се реализираше првата официјална мисија, во рамки на проектот за техничка помош за финансиска едукација на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД)

Објавен редовниот конкурс за учениците од основите и средните училишта по повод Светскиот ден на штедењето и Светскиот ден на осигурувањето

Денес, Народната банка на Република Македонија (НБРМ), Министерството за финансии и Агенцијата за супервизија за осигурување (АСО) го објавија конкурсот за ученици од основното и средното образование, којшто веќе неколку

Наградени на конкурсот „Светски ден на штедење” (на теми: „И јас умеам да штедам” и „Што значи за мене осигурувањето на домот и семејството”)

Добивме преку 780 ликовни и литературни творби од ученици за конкурсот по повод Светскиот ден на штедењето. Го објавуваме списокот на наградени творби, а на сите останати им честитаме за

Facebook
LinkedIn
Instagram