Шеста работна средба на финансиските регулатори, приватниот и граѓанскиот сектор посветена на медијацијата како алатка за ефикасно и економично решање спорови

Координациското тело, ја организира редовната работна средба на регулаторите, приватниот и граѓанскиот сектор за следење на спроведувањето на Стратегијата за финансиска едукација и финансиска инклузија. На средбата, заради

Нова брошура на АСО: Осигурување имот во три чекори

Како регулатор во осигурувањето Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) води особена грижа за едукација на сите граѓани

– актуелни или идни осигуреници. Заради тоа целта на оваа брошура е да

АСО по повод „Глобалната недела на парите“: Проширете ги своите знаења од областа на осигурувањето!

Агенцијата за супервизија  на осигурување (АСО) и годинава активно се приклучува во глобалната акција за подигнување на свесноста на населението за потребата од  осигурување, во рамки на Глобалната

ГЛОБАЛЕН ДЕН НА ПОТРОШУВАЧОТ -15 МАРТ, ОСИГУРЕНИКОТ СЕКОГАШ НА ПРВО МЕСТО!

Заштитата на правата на осигурениците секогаш бил, е и ќе остане да биде врвен приоритет на Агенцијата за супервизија на осигурување. Нашата максима е дека осигуренкот секогаш треба да ја

Конкурс за годишна награда за млади истражувачи за најдобар труд од областа на управување со ризици и осигурување

Со цел стимулирање на развојот на научната мисла и изработка на трудови од областа на
управување со ризици и осигурување во Република Северна Македонија, како и афирмација на
млади и

Учиме за значењето на осигурувањето низ игра, асоцијации и убаво дружење

Учиме за значењето на осигурувањето низ игра, асоцијации и убаво дружење

Учиме за значењето на осигурувањето низ игра, асоцијации и убаво дружење. Разговаравме за тоа што се ризици, кои се тие и како може
Финансискиот сектор е отпорен на шокови, заклучок од седницата на Комитетот за финансиска стабилност

Финансискиот сектор е отпорен на шокови, заклучок од седницата на Комитетот за финансиска стабилност

Финансискиот сектор е отпорен на шокови, заклучок од седницата на Комитетот за финансиска стабилност
Домашниот финансиски
Работна предновогодишна посета со студентите на катедрата за осигурување од охридскиот факултет и нивниот ментор проф.д-р Бојан Србиноски

Работна предновогодишна посета со студентите на катедрата за осигурување од охридскиот факултет и нивниот ментор проф.д-р Бојан Србиноски

Ни беше задоволство да ги угостиме студентите на катедрата за осигурување од охридскиот факултет и нивниот ментор проф.д-р Бојан Србиноски. Работната предновогодишна посета изобилуваше со прашања на актуелни теми
Осигурување е секогаш актуелна тема

Осигурување е секогаш актуелна тема

Осигурување е секогаш актуелна тема. По повод трендовите на осигурителниот пазар, потребата за едукација на сите граѓани за значењето за осигурување, како и заштитата на осигурениците денеска гостувавме на
123... 7
Facebook
LinkedIn
Instagram